Desarticulat a Sabadell un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses de diferents municipis de Catalunya


Màs información
Màs información

Desarticulat a Sabadell un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses de diferents municipis de Catalunya

·Als detinguts se’ls imputa pertinença a grup criminal, blanqueig de capitals i 18 robatoris amb força a empreses
 
· Els municipis afectats són Santa Perpètua de la Moguda, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Lliçà d’Amunt, Mataró, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

 

 Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell van detenir entre els dies 14 i 20 de maig vuit homes de nacionalitat romanesa i un d’espanyola, d’edats compreses entre els  23 i els 59 anys d’edat i amb domicilis a Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sabadell, Barberà del Vallès i La Garriga per un presumpte delicte de robatori amb força, pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals.
La investigació es va iniciar sota la supervisió i tutela de la Fiscalia d’Àrea de Sabadell en base a unes diligències efectuades per la Unitat d’Investigació de  Sabadell sobre la identificació d’un presumpte grup criminal de persones d’origen romanès especialitzades en robatoris amb força a empreses i va culminar amb l’entrada i registre a quatre domicilis de titularitat dels detinguts.
Es va detectar en mesos anteriors que les persones detingudes tenien una alta activitat delictiva (acumulaven diverses detencions) i juntament amb la Fiscalia es van obrir unes diligències d’investigació per comprovar si aquestes persones podrien formar part d’un grup criminal dedicat als robatoris amb força continuats sobre empreses de la geografia catalana, així com determinar quina sortida li donaven al material sostret a les empreses.
L’objectiu principal dels delinqüents en els robatoris a les empreses era l’obtenció de metall, principalment coure, i també diners en efectiu, material informàtic i eines relacionades amb la construcció.
Principalment utilitzaven el sistema conegut com “butró” (forat a paret o sostre) per accedir a les empreses violentades. Els robatoris resolts fins el moment són 18 i les empreses es troben en diverses localitats de la geografia catalana: Rubí, Sant Cugat delVallès, Lliçà d’Amunt, Santa Perpètua de la Moguda, Mataró, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.
S’ha pogut acreditar la sostracció de gran quantitat de metall, el qual era posteriorment venut en diferents empreses de gestió de residus. També s’ha pogut constatar que part del material informàtic sostret, així com les eines relacionades amb la construcció, eren posteriorment venudes per obtenir diners en metàl·lic, de la mateixa manera que el metall.
S’ha detingut al responsable d’una empresa de gestió de residus ubicada a Ripollet, ja que s’ha pogut constatar que comprava metall sostret als detinguts, sense fer-ho constar en els registres corresponents.
Així mateix en el decurs de la investigació s’ha pogut recuperar al voltant de 1000 kg. de coure i en els registres als domicilis dels investigats s’ha intervingut una quantitat considerable d’objectes electrònics així com eines i material de construcció.
· El jutge decreta ingrés a presó per tres dels vuit homes detinguts
Del total de detinguts, sis van passar a disposició judicial el dia 16/05/2014 davant el Jutjat d’Instrucció 1 de Sabadell, el qual va decretar l’ingrés a presó pres tres d’ells i llibertat amb càrrecs amb presentació quinzenal al Jutjat dels altres tres.
El setè detingut va passar a disposició judicial el dia 20/05/2014 i es va decretar també la seva llibertat amb càrrecs amb presentació quinzenal.
El detingut responsable de l’empresa de gestor de residus va quedar en llibertat a dependències policials un cop va prestar declaració en qualitat de detingut.
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

 

Més informació

 

3 comentarios en “Desarticulat a Sabadell un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses de diferents municipis de Catalunya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s