Albert Batlle, exalto cargo en el Ayuntamiento de Barcelona cuando gobernaba el PSC y en la Generalitat con el tripartito nuevo director de los Mossos d’Esquadra


Albert Batlle, nou director general de la Policia
 
Finalment, el Govern ha aprovat avui el nomenament d’Albert Batlle com a director general de la Policia, i de Manuel Manonelles com a director general d’Afers Multilaterals i Europeus.
El portaveu Homs ha destacat la “trajectòria provada” i la “independència” dels  dos nous directors, que “aporta positivament” a la institució de la Generalitat.
En aquest sentit, ha recordat que Batlle és una persona “seriosa i lleial a la institució” i que acumula una dilatada experiència en l’àmbit local, on ha desenvolupat tasques a l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, i a la Generalitat, on va ser secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia des del 2003 al 2011. Des del novembre de 2011 exerceix el càrrec de director adjunt a l’Oficina Antifrau.
Pel que fa a Manuel Manonelles, és professor de Relacions Internacionals a la Universitat Ramon Llull i ha estat director de l’oficina de la Fundació Cultura de la Pau a Barcelona. També ha col·laborat activament amb Nacions Unides.
SUSTITUYE A MANEL PRAT

Albert Batlle, nuevo director de los Mossos d’Esquadra

El gobierno catalán ha nombrado a Albert Batlle, exalto cargo en el Ayuntamiento de Barcelona cuando gobernaba el PSC y en la Generalitat con el tripartito, nuevo director de los Mossos d’Esquadra, en sustitución de Manel Prat, que dimitió el pasado 27 de mayo.

Albert Batlle, nuevo director de los Mossos d'Esquadra Albert Batlle, nuevo director de los Mossos d’Esquadra | Foto: EFE (Archivo)

EFE  |  Barcelona  | Actualizado el 10/06/2014 a las 20:06 horas

Según ha informado el portavoz de la Generalitat, Francesc Homs, el gobierno catalán ha acordado el nombramiento de Batlle, que fue concejal socialista de deportes en el Ayuntamiento de Barcelona y secretario general de Servicios Penitenciarios durante el gobierno tripartito. Albert Batlle i Bastardas, nacido en Barcelona en 1953 y licenciado en derecho por la Universidad de Barcelona, ejercía desde 2011 como director adjunto de la Oficina Antifraude de Cataluña (OAC).

A preguntas de los periodistas, Homs ha precisado que Batlle no es militante del PSC ni está vinculado a ningún cargo en el partido de los socialistas catalanes, por lo que es un independiente de quien valoran su experiencia y trayectoria, especialmente en el ámbito de la justicia, vinculada con la seguridad. Homs ha destacado que el gobierno de Artur Mas ha intentado desde el primer día fichar para altos cargos de la Generalitat a personas sin militancia política, por su aportación positiva.

La trayectoria de Batlle, abogado de profesión, ha estado ligada al PSC desde que en 1983 inició su trayectoria política como concejal del Ayuntamiento de Barcelona, donde se dio a conocer especialmente como concejal de deportes, aunque también ejerció labores de urbanismo, turismo, servicios funerarios, educación y servicios sociales.

Con la llegada en 2003 del tripartito a la Generalitat, tras 23 años de gobierno de Jordi Pujol (CiU), Batlle saltó al otro lado de la plaza de Sant Jaume, donde fue nombrado secretario de Servicios Penitenciarios, Rehabilitación y Justicia juvenil, órgano adscrito al departamento de Justicia. Batlle se mantuvo en este cargo, primero con el conseller Josep Maria Vallès -de Ciutadans pel Canvi- y luego con la consellera socialista Montserrat Tura, hasta enero de 2011, después de que CiU recuperara la Generalitat.

Uno de los momentos más complejos que Batlle tuvo que lidiar como responsable de prisiones de la Generalitat fue el motín del 30 de abril de 2004 en la cárcel de Quatre Camins, una revuelta protagonizada por unos 80 presos del módulo de reclusos peligrosos, después de que se impidiera la entrada a la lavandería a un interno.

El motín tuvo un oscuro epílogo al día siguiente, cuando el subdirector médico y cinco funcionarios maltrataron a once de los internos que participaron en la protesta durante su traslado a otros centros, una vez sofocada la revuelta.

El subdirector médico fue condenado a tres años y medio de cárcel mientras que a los otros cinco funcionarios la Audiencia de Barcelona les impuso una pena de entre 4 meses y un año de prisión. En el departamento de Justicia, Batlle también se significó por su labor en favor de la rehabilitación y la reinserción social y laboral de los presos, en fomentar las medidas penales alternativas y en propugnar un modelo de atención a la víctima del delito integral.

Tras abandonar la Generalitat, Batlle hizo un pequeño escarceo en la política municipal y se posicionó a favor de Jordi Hereu en las primarias internas, frente a la otra aspirante a alcaldable socialista en Barcelona, Montserrat Tura, con quien había trabajado codo con codo en el departamento de Justicia.

Meses después, en septiembre de 2011, Batlle fue nombrado subdirector de la Oficina Antifraude de Cataluña (OAC), en la que se ha mantenido hasta su nombramiento como director de los Mossos d’Esquadra, donde ahora trabajará de la mano de un conseller de Unió, Ramon Espadaler.

La Generalitat crea el seu polèmic registre de catalans a l’estranger


El conseller de Presidència i portaveu autonòmic, Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts

El conseller de Presidència i portaveu autonòmic, Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts / FOTO:Gencat.cat

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts la creació d’un registre de catalans residents a l’estranger, un polèmic projecte que ja va donar els seus primers passos al mes de març, i que podria servir per completar un cens electoral de cara a l’hipotètic -i de molt dubtosa celebració- referèndum independentista projectat per al 9 de novembre per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. L’Executiu autonòmic, no obstant, ha negat que el registre i la consulta tinguin una vinculació directa.

El nou registre començarà a tirar endavant de forma gairebé immediata, el 3 de juny. I no serà la Generalitat qui reculli activament les dades dels catalans que viuen a l’estranger, sinó seran aquests els qui s’hi podran inscriure, de forma voluntària.

Aquest procediment té llums i ombres. D’una banda, és respectuós amb la privacitat dels catalans que no hi vulguin formar part. De l’altra, i pensant en la celebració d’una hipotètica consulta, tot fa indicar que s’hi inscriurien, majoritàriament, els catalans partidaris de l’anomenat “dret de decidir”, amb la qual cosa el cens quedaria desvirtuat en part.

No obstant això, el conseller de Presidència i portaveu autonòmic, Francesc Homs, ha negat una relació directa d’aquest registre amb l’hipotètic referèndum. “No té una vinculació estricta”, ha dit, en el que també és un reconeixement que sí que hi ha alguna mena de vinculació.

Un projecte “del 1996”

Homs ha argumentat que el Govern autonòmic tenia previst crear un registre de catalans residents a l’estranger -l’Idescat calcula que hi ha uns 220.000- “des del 1996”, i que l’objectiu primordial és “procurar el coneixement de les demandes i les necessitats” d’aquests ciutadans, per “desenvolupar les línies d’actuació i els programes adequats”.

El Govern autonòmic també addueix que, fins ara, només disposa de “dades quantitatives referents a la comunitat catalana a l’exterior”, i que aquest registre “permetrà poder conèixer la ubicació i dades d’interès dels nostres conciutadans que decideixin inscriure’s-hi”.

Per formar part d’aquest registre, els catalans residents a l’estranger interessats hauran de fer una preinscripció al lloc web de la Generalitat, que després hauran de completar per correu postal.

9d529-julianflores6de32-qr_img

3 comentarios en “Albert Batlle, exalto cargo en el Ayuntamiento de Barcelona cuando gobernaba el PSC y en la Generalitat con el tripartito nuevo director de los Mossos d’Esquadra

 1. Albert Batlle, nou director general de la Policia

  Finalment, el Govern ha aprovat avui el nomenament d’Albert Batlle com a director general de la Policia, i de Manuel Manonelles com a director general d’Afers Multilaterals i Europeus.

  El portaveu Homs ha destacat la “trajectòria provada” i la “independència” dels dos nous directors, que “aporta positivament” a la institució de la Generalitat.

  En aquest sentit, ha recordat que Batlle és una persona “seriosa i lleial a la institució” i que acumula una dilatada experiència en l’àmbit local, on ha desenvolupat tasques a l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, i a la Generalitat, on va ser secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia des del 2003 al 2011. Des del novembre de 2011 exerceix el càrrec de director adjunt a l’Oficina Antifrau.

  Pel que fa a Manuel Manonelles, és professor de Relacions Internacionals a la Universitat Ramon Llull i ha estat director de l’oficina de la Fundació Cultura de la Pau a Barcelona. També ha col·laborat activament amb Nacions Unides.

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s